Vasile Baltac – “Calculatoarele electronice – vocația vieţii mele”

În luna iulie a.c. postul de televiziune București TV a difuzat în ciclul “Oameni cu Poveste” o emisiune cu titlul “Calculatoarele electronice – vocația vieţii mele” care l-a avut ca invitat pe profesorul Vasile Baltac. Emisiunea realizată de  dl. Liviu Dumitrașcu a descris pe parcursul a două ore și jumătate aspecte din traseul vieții sale profesionale punctând evenimentele importante care au marcat evoluția industriei IT&C din România și contribuția dânsului la aceasta.

Emisiunea a urmărit atât descrierea etapelor personale și profesionale din viața lui Vasile Baltac ca pionier al informaticii în România. Spectatorii au avut posibilitatea de a urmări o incursiune virtuală prin istoria și atmosfera epocii, a personalităților din plan local și internațional și a organizării timpurii a ceea ce este astăzi industria IT&C din România.

4 1

Pe parcursul emisiunii au existat intervenții telefonice a unor personalități din domeniul IT&C: Horia Gligor, Adrian Davidoviciu, Viorel Darie și Mircea Caragioiu. Testimonialele acestora, împărtășirea amintirilor și introducerea spectatorilor în contextul vremurilor acelora au reușit să schiteze portretul invitatului și să prezinte descriere autentică realizată de exact persoanele contemporane cu întâmplările relatate.

3 2

Pentru a urmări poate una dintre cele mai ample descrieri ale unuia dintre întemeietorii IT&C din România vă rugăm să accesați linkul.