“Impactul lumii digitale în economie” – Vasile Baltac la Profit.ro LIVE

 

logo-big

Dl. Prof. Dr. Vasile Baltac a fost invitat luni 01 iunie 2017 de Profit.ro LIVE la o discuție pe tema impactului lumii digitale în economie.
În cadrul discuției integrate în seria de inregistrări a secțiunii LIVE Profit.ro au fost dezbătute subiecte de actualitate plecând de la recentele atacuri cibernetice “I wanna cry, I wanna cript”, de tip ramsomware și impactul atacurilor cibernetice asupra societății și a economiei din întreaga lume.
Dialogul purtat de profesorul Vasile Baltac și realizatorul Daniel Apostol a sintetizat în aproape 30 de minute o serie de subiecte dintre care: internet of things ca a patra revoluție industrială, internetul ascuns ca 60% din totalul internetului, internetul invizibil, economia digitală și impactul asupra societății, evolutia rapidă a lumii digitale și integrarea telecomunicațiilor în lumea digitală ca parte a acestei evoluții, locul ocupat de România în implementarea de sisteme informatice pentru conducerea economiei, e-Guvernare și alți indicatori ai societății, tipul de competențe digitale specifice și incapacitatea de adaptare la tehnologie a imigranților digitali, incompetența digitală a persoanelor de decizie ca sursă a lipsei evoluării digitale în economie și nu în ultimul rând numărul mic de informaticieni produși de România (aprox. 9000 pe an) în comparație cu țările care furnizează peste 60 % din informaticienii din întreaga Europă: Germania, Marea Britanie și Franța.

Profit.ro este o publicație lansată de mai mulți jurnaliști cu experiență în presa economică din România, care funcționează ca o platformă de jurnalism online, completată de secțiuni cu instrumente utile pentru publicul interesat de produse financiare, investiții, oportunități de afaceri.

Întregul material poate fi urmărit online aici.

4