Conştientizarea pericolului și luarea de măsuri pentru coşmarul lumii digitale – parolele de acces

Secure-Passwords-3

“Parolele vor fi încă o perioadă de timp coşmarul lumii digitale. […] Conştientizarea pericolului este un prim pas, luarea de măsuri al doilea. Ce păcat este că mulţi nu fac nici măcar primul pas!”

“Accesul prin procedee biometrice, scanarea feţei, a amprentei digitale sau a irisului, folosirea de carduri de acces cu cip criptat şi alte metode aflate în experimentare vor elimina treptat pericolele folosirii parolelor clasice. Deocamdată se folosesc acolo unde informaţia stocată este de confidenţialitate ridicată.”.

Cele două citate aparțin noului articol publicat pe site-ul adevarul.ro în luna august de dl. Prof. Dr. Vasile Baltac, articol în care sunt prezentate pericolele din lumea digitală dar și măsurile de prevenție la care pot apela atât utilizatorii experimentați ai dispozitivelor digitale cât și începătorii.

Sunt descrise metodele greșite de creare a parolelor și pericolele la care ne supunem odată cu generarea incorectă a unei parole sigure sau odată cu divulgarea acesteia. Recomandările, exemplele și explicațiile furnizate în cadrul textului subliniază importanța constientizării și a prevenirii pericolului de a deveni victime ale infractorilor informatici și a tentativelor de furt, modificare sau distrugere de date.

Materialul publicat poate fi studiat în întregime aici: http://adevarul.ro/tech/retele-sociale/parolele-acces–cosmarul-lumii-digitale-1_57b469285ab6550cb8d6e88e/index.html.