logo-exxib-final

Cărțile “Lumea digitală – Concepte esențiale” și “Mituri și realitate în lumea digitală” lansate de dl. Prof. Dr. Vasile Baltac prin Editura Excel XXI Books se alătură în luna martie premiilor acordate de ECDL România celor 20 de câștigători ai concursului de programare creativă, Bebras România.

Bebras este un concurs internațional, ce își propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii algoritmice și computaționale și să îi atragă spre domeniul informatic. Întrebările din cadrul competiției sunt axate pe gândirea logică și computațională. Concurenții nu trebuie să dețină cunoștințe de informatică sau programare pentru a rezolva cerințele, însă trebuie să demonstreze o gândire structurată, bazată pe utilizarea conceptelor algoritmice și logice. Competiţia se desfăşoară pe 4 categorii: Benjamin (clasele V și VI), Cadet (clasele VII și VIII), Junior (clasele IX și X), Senior (clasele XI și XII).

În țara noastră acest eveniment s-a organizat pentru prima dată prin ECDL România, cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi ATIC.
La prima etapă a Concursului Bebras România 2016 au participat 11.222 de elevi şi 470 de profesori din 265 de unităţi şcolare.

Mai multe informații pot fi găsite aici.

bebras1